Криміналістичні знання і передумови їх виникнення - I.P. Osipenko; M.S. Yushchenko (Аналітично-порівняльне правознавство, 2022)
Наукова стаття присвячена дослідженню криміналістичних знань, прикладів їх історичного застосування на практиці та передумовам їх виникнення. Незважаючи на те, що в наш час на практиці широко застосовуються досягнення криміналістичної науки, існує необхідність ознайомлення з криміналістичними знаннями та передумовами їх виникнення, так як історія розвитку та становлення криміналістики тісно пов’язана з останніми. Криміналістичні знання існували ще задовго до отримання криміналістикою статусу самостійної науки. Саме тому, вони становлять зміст сучасної криміналістики і потребують подальшого дослідження у межах можливостей, які надаються історичними джерелами.