بررسی سرولوژی و ملکولی آلودگی به ویروس انفلوانزای طیوری H9N2 در کارکنان صنعت طیور - عبداالله رحیمیان; عبدالحمید شوشتری پورمحمره; سید علی پوربخش; رضا ممیز; ابراهیم رحیمی لرکی; محمدجواد مهربانپور (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad., 2009)
مقدمه ویروس انفلوانزای H9N2 یکی از ویروسهایی است که بیماریزایی کم داشته و در سال 1999 باعث بیماری در دو دختربچه 1 و 4 ساله در هنگ کنگ ش د . با وجود اینکه این ویروس در سطح وسـیعی از پرنـدگان شـیوع دارد امـا گزارشات کمتری از عفونت انسان با این ویروس وجود دارد. این مطالعه به منظور بررسی وجـود و یـا عـدم وجـود آلودگی در کارکنان مرتبط با صنعت طیور در ایران مثل کشتارگاه ها، مرغداری ها موسسه واکسن سـازی ر ازی و کلینیکهای طیور انجام شد . روش کار این مطالعه مقطعی، در سال 1385 در مرغداری های کشور انجام شـد. نمونـه هـای سـرم و سـوآب گلـو و بینـی از کارکنان کشتارگاه، مرغداریها، کلینیکهای طیـور و موسـسه رازی جمـع آوری شـد. جهـت جلـوگیری از مثبـت و منفی کاذب شدن نتایج آزمون HI سرمها را به ترتیب با روش تریپسین- پریـودات و گلبـول قرمـز متـراکم هـضم تکثیـر جهـت RT-PCR(Reverse Transcription-Polymerase Chain Reaction)تـست .گردید ژنهای HA و NP ویروس انفلوانزای H9N2 انجام شد نتایج از 148 نمونه سرمی ، 2 و 17 نمونه به ترتیب دارای عیار HI :1/160 و HI: 1/40 برای آنتی بادی ضد ویـروس H9N2 بودند. بالاترین تیتر مربوط به کارکنان کشتارگاه می باشد. هیچ ویروسی بـا روش RT-PCR تـشخیص داده نشد. نتیجه گیری مثبت شدن آنتی بادی ضد H9N2 نشان دهنده تغییر توانایی ویروس به سمت آلوده کردن بافـت اپـی تلیـال نـای انسان می باشد. وجود بالاترین تیتر در کارکنان کشتارگاه نشان دهنده آن است که جهـت عفونـت زایـی ویـروس، نیاز به تماس نزدیک با طیور و فضولات آنها می باشد . به همین منظور ، ویروس جهت سـازگاری بـا بـدن انـسان و محسوب شدن به عنوان یک ویروس انسانی واقعی ، نیاز به گردش بیشتر در بین جمعیتهای انسانی دارد.