هیپرکلسمی ناشی از هیپرویتامینوز D در یک جوان ورزشکار - مسعود محبی; پروین لایق; فائزه کیهانیان; عباسعلی زراعتی; محمد علی یعقوبی; مریم عباسی (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad., 2016)
مقدمه با توجه به آمارهای منتشر شده در خصوص کمبود ویتامین D در ایران ،مصرف ویتامین D چه بصورت خوراکی و چه تزریقی بطور شایع در ایران دیده میشود. به نظر می رسد که شیوع مسمومیت با ویتامین D بسیار کم بوده و علت نادری برای هایپرکلسمی باشد.گرچه در اغلب موارد تجویز ویتامین توسط پزشکان صورت می گیرد ولی مصرف خود سرانه آن در مقادیر مختلف و گاها در حد توکسیک نیز در برخی موارد دیده میشود. معرفی بیمار در این مقاله یک آقای 23 ساله ورزشکار که با کاهش اشتها، تهوع و استفراغ مکرر به بیمارستان مراجعه نموده و مورد مسمومیت با ویتامین D به دلیل مصرف خودسرانه دارو ، معرفی شده است. این بیمارتحت مایع درمانی ،دیورتیک وکلسیتونین قرارگرفت و با بهبود علائم و نتایج آزمایشگاهی ترخیص شد. نتیجه گیری هدف از گزارش این مورد توجه دادن پزشکان و سایر کادر پزشکی و نیز مصرف کنندگان این دارو به دلایل مختلف به عواقب سوء ناشی از مصرف بی رویه این ویتامین می باشد.