تعیین نقاط بهینه حفاری‌های آتی در معدن شماره3 گل گهر سیرجان با استفاده از شبیه‌سازی متوالی گوسی- فراکتالی - سعید اسکندری; سید حسن مدنی; وامق رسولی; بهزاد تخم چی (نشریه مهندسی معدن, 2008)
پس از اینکه فرآیند تخمین با استفاده از نمونه‌های مغزه‌های حفاری انجام شد، لازم است با استفاده از چند نمونه اضافی کیفیت تخمین عیار و در ادامه طبقه بندی ذخیره را بهبود بخشید. یکی از روش‌های گزینش بهینه محل حفاری‌های جدید، انتخاب نقاطی است که در آنها حداکثر کاهش واریانس تخمین رخ می‌دهد. این پارامتر(واریانس تخمین) برای هر بلوک مستقل از مقادیر داده‌های اطراف آن بوده و مقدار آن برای بلوک‌ها با آرایش نمونه برداری مشابه، یکسان است و در نتیجه از تغییرپذیری محلی چشم پوشی می‌شود. در مقابل، در شبیه‌سازی  زمین آماری، با درنظرگرفتن آرایش فضایی داده‌ها و همچنین مقادیر واقعی آنها، تغییرپذیری محلی به طور عددی اندازه‌گیری می‌شود. در این تحقیق، روش شبیه‌سازی شرطی فراکتالی، به منظور شبیه‌سازی عیار توده شماره 3 معدن آهن گل گهر سیرجان و در نهایت تحلیل ریسک، مورد استفاده قرار گرفته است. این روش، داده‌ها را به گونه‌ای شبیه‌سازی می‌کند که بعد فراکتال و پارامترهای آماری و زمین آماری، تا حد ممکن ثابت نگه داشته شوند. با استفاده از ترکیب اندیس عدم قطعیت حاصل از شبیه‌سازی و همچنین تابع GET، روشی جدید برای تعیین نقاط مناسب حفاری‌های آتی در محدوده شمالی کانسار پیشنهاد شده است.