AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSE MÁS EGYETEMEKKEL - ANDRÁS KARÁCSONY (Köz-gazdaság, 2020)
Az intézményfejlesztési terv elkészítése alkalmat adott az egyetemek számára, hogy számba vegyék a már meglévő felsőoktatási kapcsolataikat, megvizsgálják azok relevanciáját, magyarán, hogy tényleges együttműködés következett-e belőlük? Ez a számbavétel, átvizsgálás újabb kapcsolatok kötésének felvetéséhez is elvezethetett. Így történt az Eötvös Loránd Tudományegyetem intézményfejlesztési tervének készítése során is. Az együttműködések eltérő intenzitásúak lehetnek és különböző formát ölthetnek. Az integrációhoz vezető együttműködéstől a laza, hálózatos kapcsolatokig terjedhet a skála. Az utóbbi esetben az együttműködés nem kompetenciák átadáshoz, hanem a kompetenciák társításához vezet.