تأثیر تمرینات اصلاحی منتخب کششی- قدرتی بر ناهنجاری شانه به جلوی دانش آموزان دختر ابتدایی - مهتاب نجفی; ناصر بهپور; سعید قایینی; یونس حسین طلایی (Ṭibb-i Tavānbakhshī, 2012)
مقدمه و اهداف هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرینات منتخب کششی قدرتی بر ناهنجاری شانه به جلوی دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی می باشد. مواد و روش ها از بین دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی 4 مدرسه از شهرستان نورآباد، با استفاده از صفحه شطرنجی و از نمای جانبی، افراد با وضعیت شانه  به  جلو، غربالگری شده و از بین آنها 20 نفر بصورت تصادفی گزینش شده و رضایت نامه را تکمیل کردند. پس از ارزیابی وضعیت شانه  به  جلو با دستگاه چهارگوش دوگانه، آزمودنی ها با توجه به فاصله شانه هایشان از دیوار به دو گروه همگن کنترل و تجربی تقسیم شدند و گروه تجربی، پروتکل اصلاحی درمانی متشکل از تمرینات کششی قدرتی را به مدت 6 هفته اجرا کردند. در این تحقیق، از آزمون آماری t  همبسته و مستقل برای بررسی تفاوت ها در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد. یافته ها تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد که میزان جلو آمدگی شانه در گروه تجربی به طور معنی داری، 12 درصد کاهش یافت (008/0=p) ولی در گروه کنترل اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (462/0=p ). و همچنین فاصله بین کتف ها در گروه تجربی به طور معنی داری، 9 درصد کاهش یافت ( 001/0 =p ) ولی در گروه کنترل اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (177/0=p ). نتیجه گیری نتایج به دست آمده نشان می دهد که اجرای پروتکل تمرینات اصلاحی منتخب، موجب بهبود وضعیت شانه به جلو در دختران مقطع ابتدایی می شود.