Ukrainos filosofų darbai - Vladimiras Jevdokimenka; V. Ničik (Problemos, 2014)
Publikacijoje lietuvių skaitytojai supažindinami su šiuolaikinės Ukrainos filosofijos padėtimi. Teigiama, kad filosofijos kadrus daugiausia ruošia Kijevo universiteto Filosofijos fakultetas. Ukrainos Mokslų akademijos Filosofijos institutas atlieka ir koordinuoja mokslinius tyrimus. Ukrainoje giliai nagrinėjamas V. Lenino mokslinis palikimas, jo idėjos nacionaliniu klausimu, tiriamos dialektinio materializmo problemos, tarybinės visuomenės vystymosi iš socializmo į komunizmą dėsningumai. Analizuojamos mokslinio tyrimo logikos problemos, filosofiniai biologijos ir medicinos klausimai, giliai ir kritiškai analizuojama dabartinė idealistinė filosofija.