ПРОТОТИПЫ КОРПОРАЦИИ АНТИЧНОГО И СРЕДНЕВЕКОВОГО ПЕРИОДОВ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice, 2007)
Articolul are drept scop analiza modelelor corporaţiei, formate în perioadele antică şi medievală. Breslele şi ghildele, municipalităţile şi ordinile religioase – fiecare avea statutul, structura şi obiectivele sale. Statul era cel care reglementa drepturile corporaţiilor şi dicta condiţiile de activitate a acestora. Funcţia principală a corporaţiilor rămânea reprezentarea intereselor membrilor săi în afara acestora.