Doğuşundan Günümüze İslam Felsefesi, yazar Roy Jackson, çeviren Atilla Alan (İstanbul: Litera Yayıncılık, 2017) - İrfan Karadeniz (Cumhuriyet İlahiyat Dergisi, 2017)
Değerlendirmemize konu olan “What is İslamic Philosophy?” isimli eser, “Doğuşundan Günümüze İslâm Felsefesi” adıyla Türkçe’ye çevrilmiştir. Kitabın hedef kitlesi yazar tarafından Batı’da eğitim gören ve İslam hakkında ya hiçbir şey bilmeyen ya da yetersiz bilgi sahibi öğrenciler olarak belirlenmiş ve eser bir ders kitabı şeklinde tasarlanmıştır. Bu değerlendirme yazısının amacı, hem muhteva açısından, hem de yazarın hedeflediği kitle açısından eseri incelemektir. Bu doğrultuda Türkçe’de çeviri İslâm felsefesi’ne giriş kitaplarıyla mukayese edildiğinde eserin, Türk okuyucusuna akademik bir katkı sunmaktan yoksun olduğu gösterilecektir.