Význam vzdělávání pracovníků veřejné správy a jeho odraz v právním řádu České republiky - Soňa Skulová (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 1999)
Oživení zájmu o problematiku vzdělávání pracovníků veřejné správy, resp. také přípravy pro výkon činností ve veřejné správě, přinesla stále otevřená a stále intenzivněji aktuální otázka reformy veřejné správy v České republice. Jistě nejde pouze a především o nutnost dostát určitým požadavkům kladeným na naši veřejnou správu ze strany Evropské unie v souvislosti s připravovaným připojením ČR.