Доступ до публічної інформації як чинник формування інститутів громадянського суспільства в Україні - O. Fayer (Аналітично-порівняльне правознавство, 2022)
У статті розглянуто Закон України «Про доступ до публічної інформації» з точки зору формування інформаційного суспільства. Було визначено та аргументовано важливість і необхідність цього закону на нинішньому етапі розвитку України. Також проведено порівняння з попередніми нормативно-правовими актами, що регулюють суспільні відносини, які виникають в сфері інформаційного суспільства. На основі міжнародного та зарубіжного досвіду формування та становлення інститутів, властивих інформаційному суспільству, аналізу ситуації в Україні сформовано висновки та пропозиції щодо удосконалення правового регулювання формування інформаційного суспільства в Україні. У статті зроблено висновки про необхідність подальшого реформування органів державної влади щодо регулювання інформаційної сфери суспільних відносин в Україні.