Методика інженерних розрахунків біореакторів для біологічного очищення природних і доочищення стічних вод - P D Horuzhy; S R Stasiuk; Ya B Mosiychuk (Меліорація і водне господарство, 2018)
Проаналізовано систему біологічного очищення води з різними домішками в ній при прямоточному русі води через послідовно взаємодіючі споруди: біореактор (БР) – контактний прояснювальний фільтр (КПФ). Розроблена методика інженерних розрахунків БР для забезпечення процесів насичення води киснем, видалення з води газів та біохімічного окиснення домішок, що перебувають у вихідній воді, за допомогою мікроорганізмів, іммобілізованих на волокнистому фільтрувальному завантаженні.