ЕМОЦIЙНИЙ IНТЕЛЕКТ ЯК МЕТAКОМПЕТЕНЦIЯ ОCОБИCТОCТI - В. В. Фурмaн (Педагогічна освіта: теорія і практика. Психологія, педагогіка, 2017)
Стаття містить теоретичні положення щодо осмислення феномену емоційного інтелекту як метакомпетенції особистості. Розглядається суть поняття «емоційний інтелект» та його структура, науково підтверджується необхідність розвитку емоційного інтелекту як основи для успішної caмореaлiзaцiї особистості.