بررسی اثر تعاملی محدودیت و توسعه مالی بر تبیین رابطه بین نقدشوندگی سهام و سرمایه گذاری آینده شرکت - مهدی خرم آبادی; سهیلا لشگرآراء; مریم اسدی (راهبرد مدیریت مالی, 2023)
هدف این پژوهش بررسی اثر تعاملی محدودیت و توسعه مالی بر رابطه بین نقدشوندگی سهام و سرمایه‌گذاری آینده شرکت می‌باشد. بدین منظور، داده‌های ۱۱۱ شرکت پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار طی بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ بر اساس الگوی رگرسیونی داده‌های ترکیبی تحلیل گردید. یافته‌ها بیانگر این است که معیار نقدشوندگی چندبعدی آمیهود بر سرمایهگذاری آینده شرکت اثر مثبت و معنی‌داری دارد. بدین معنی که نقدشوندگی بالاتر سهام منجر به افزایش سطح سرمایه‌گذاری آتی شرکت شده و از این طریق جریان ورود وجه نقد، افزایش و هزینه سرمایه مرتبط با سرمایه‌گذاری های آتی، کاهش می یابد. همچنین مقدار ضرایب و جهت معیارهای مرتبط با سنجش متغیر تعاملی محدودیت مالی بیانگر نقش تعدیل گری مثبت و معنی‌دار این متغیر بر رابطه بین نقدشوندگی سهام و سرمایهگذاری آتی شرکت می‌باشد. به علاوه، معیار مرتبط با سنجش شاخص توسعه مالی نیز، بر رابطه بین نقدشوندگی و سرمایهگذاری آتی، نقش تعاملی داشته و افزایش این شاخص منجر به تقویت شدت رابطه بین متغیر مستقل و وابسته میگردد. مدیریت و سیاست گذاران می‌توانند با شناخت وآگاهی از عوامل موثر بر نقدشوندگی سهام و فرصت‌های بهبود و رشد سرمایه‌گذاری آتی شرکت ، جریان ورود نقدینگی را تسهیل و کاهش هزینه سرمایه شرکت‌ها را امکان‌پذیر سازند.