КЛЮЧОВІ ПОКАЗНИКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ЗЕД В СИСТЕМІ ЦІННІСНО-ЦІЛЬОВОГО УПРАВЛІННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА - Наталія Петришин; Тетяна Яремчук (Економіка та суспільство, 2023)
У статті розглянуто особливості застосування ключових показників ефективності в системі ціннісно-цільового управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства, удосконалено технологію розроблення ключових показників ефективності працівників ЗЕД підприємства, а також надано теоретично та практично цінні рекомендації щодо застосування конкретних ключових показників ефективності працівників ЗЕД і рекомендованих ключових ціннісних та цільових компетенцій працівників, застосування яких в комплексі дозволить здійснювати об’єктивну оцінку працівників ЗЕД підприємства, визначати їх потреби в навчанні та розвитку, а також забезпечувати адекватну мотивацію та стимулювання їх професійного зростання, що в свою чергу сприятиме покращенню ефективності зовнішньоекономічної діяльності підприємства та зміцненню його конкурентоспроможності на закордонних ринках.