Er sandheden blot en social konstruktion? - Soren Kjørup (Norsk Medietidsskrift, 2000)
Er man nødt til at tegne anførselstegn med fagter i luften, hvis man vil tale om virkeligheden? Bør man begynde ethvert akademisk arbejde med at afsværge sin hensigt om at fortælle noget sandt? Må man nødvendigvis anerkende at intet perspektiv på verden er bedre end noget andet? Inden for socialkonstruktionismen synes svaret på alle tre spørgsmål at være ja. Men mens konstruktionismen kan være et inspirerende forskningsprogram, er den uholdbar filosofi.