AHMED SÜZI'NİN V ASİYETNAMESİ - Meliha YILDIRAN SARIKAYA (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2011)
Bu makalenin konusu, 19. asrın sCıfı şairlerinden Ahmed SCızi'nin Vasiyetname'sidir. Bir hukuk terimi olan vasiyet, yazan kişinin maksadı ve hüviyetine bağlı olarak edebi metin vasfı kazanmaktadır. Ekseriyetle mektup formunda yazılan vasiyetnameler, sadece mirasçıları ilgilendiren bir belge olmaktan fazla bir anlam kazanmışlardır. Dini-tasavvufı edebiyatımııda bu türün seçkin örnekleri mevcuttur. SCızi'nin eseri, bu türün özelliklerini ta- şıyan bir metindir. Makalede, yazar ve eserleri hakkında bilgi verildikten sonra, makaleye konu olan yazma tanıtılmıştır. Vasiyetname'nin tam metni, bilinen tek nüshadan hareketle bugünkü harfiere aktarılmıştır.