МАКРОЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ДОСТАТНОСТІ КАПІТАЛУ БАНКІВ В УКРАЇНІ - S. V. Naumenkova; V. I. Мishchenko; S. V. Мishchenko (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2017)
Розглянуто можливості застосування підходів до оцінювання достатності капіталу банків для покриття кредитних ризиків на основі дотримання рекомендацій Базельського комітету з банківського нагляду в умовах підвищення уразливості банківських установ в Україні. Виявлено  зниження можливостей банків до покриття неочікуваних втрат за рахунок власного капіталу, що зумовлює загострення дисбалансів на рівні фінансової системи. Наголошено на необхідності посилення макропруденційних вимог щодо обмеження трансферту сукупних втрат від реалізації ризиків фінансового посередництва з банківського сектору на інші сектори економіки.