ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ КОРПОРАЦІЙ ТА ОЦІНКА ДОЦІЛЬНОСТІ ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ В УКРАЇНІ - Kateryna Melnyk (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена питанням управління фінансами корпорацій. Досліджено сутність і характерні риси світових моделей корпоративного управління. Проведено порівняльний аналіз англо-американської, японської та німецької моделей управління корпоративними фінансами. В якості основних критеріїв, на яких базуються основні принципи побудови зарубіжних моделей корпоративного управління визначено такі: система соціальних цінностей, основні способи фінансування, вартість капіталу, його структура та капіталу. Вивчено особливості управління фінансами вітчизняних компаній та надано оцінку можливостей імплементації зарубіжного досвіду у вітчизняну практику корпоративних фінансів.