Zkušenosti žáků s výukou ve výkonových skupinách: kvalitativní výzkumná sonda - Jana Navrátilová (Pedagogika, 2023)
Cíle – Předkládaná studie je věnovaná problematice seskupování žáků v prostředí druhého stupně základních škol. Studie si klade za cíl popsat, jak žáci vypovídají o zkušenostech s výukou ve výkonových skupinách, a to především v porovnání s výukou, která probíhá v heterogenní třídě.