Talaş Kaldırma İşlemlerinde Takım Durumunun İzlemesi İçin Son Gelişmelerin İncelenmesi - Aydin SALİMİASL; Mohammad RAFİGHİ (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2017)
Bu çalışmada, takım durumunun izlemesi için son yıllarda yapılan çalışmalar incelenmiş ve talaş kaldırma işlemlerinin izlenmesinde etki sağlayan parametreler tartışılmıştır. Son yıllardaki çalışmalar göz önüne alınarak, takım durumunun izlenmesi için etkili değişkenler, sinyal işleme metotları, veri seçilmesi ve izleme sınırlıkları tartışılarak tüm avantajları ve dezavantajları incelenmiştir. Ayrıca bu makalede takım izleme modelinin genelliğinin geliştirilmesi için kullanılan ve en çok tanınan deney tasarım metotlarından bahsedilmiştir. Son olarak, takım durumunun tahmini için kullanılan tüm karar destek sistemleri bahsedilerek gerekli karşılaştırmalar yapılmıştır. Buna ek olarak, en güvenilir karar destek sistemleri açık bir şekilde anlatılmış ve farklı deney tasarımı prosedürüne uygun olan yöntemler bahsedilmiştir.