АНАЛІЗ СТРАХОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ - Денис Тарасенко; Олена Тарасенко; Славіна Мироненко (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним питанням нинішнього становища страхового ринку в Україні. Проаналізовано динаміку кількості страхових компаній страхування життя і ризикового страхування, основних показників страхової діяльності. Розраховано питому вагу та відхилення, досліджено рівень збільшення та зменшення валових страхових премій, валових страхових виплат, чистих страхових премій і чистих страхових виплат, обсяг страхових резервів, резервів зі страхування життя, технічних резервів. Результати аналізу подано в таблицях та графіках. Здійснений аналіз страхового ринку надав змогу зробити висновки щодо його поточного стану. Запропоновано відповідні заходи для покращення функціонування та подальшого розвитку страхового ринку в Україні.