Метод оцінки розміру приведеної площі осколкового ураження касетної бойової частини реактивного снаряду з осколково-фугасними бойовими елементами - Греков В.П.; Журавльов О.О.; Ткаченко Ю.А. (Системи озброєння і військова техніка, 2019)
В статті розглянуто метод оцінки розміру приведеної площі осколкового ураження, що створюється касетною бойовою частиною реактивного снаряду з осколково-фугасними (ОФ) бойовими елементами (БЕ), що відрізняється від відомих методів тим, що додатково урахуються: залежність значення площі області групування точок падіння ОФ БЕ від дальності стрільби; залежність форми та розмірів області осколкового ураження, що створюється ОФ БЕ, від значення кута його підльоту до поверхні; висоти роз- міщення уразливої частини заданого елементарного об’єкту ураження відносно точки підриву ОФ БЕ, а також, висоти уразливої частини та інші фактори.