ФЕНОМЕН ВІРТУАЛЬНИХ ОСВІТНІХ СПІЛЬНОТ У СИСТЕМАХ ОСВІТИ ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН: ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ - Iryna D. Malytska (Інформаційні технології і засоби навчання, 2012)
Популярність віртуальних спільнот, які існують і постійно розвиваються в мережі Інтернет спричинила створення віртуальних спільнот освітнього напряму. Їх можливості успішно використовуються у системах освіти зарубіжних країн, в тому числі в навчальному процесі загальної середньої школи.Феномен віртуальних освітніх спільнот є темою дослідження багатьох науковців світу, узгодження термінологічного апарату продовжується і до цього часу. У статті проаналізовано і запропоновано деякі підходи до визначення понять із цієї проблеми, а саме: віртуальних, віртуальних освітніх та віртуальних навчальних спільнот.