Text Linguistics at Work - Anne Marie Bülow-Møller (Moderna Språk, 1992)
Anne Marie Bülow-Møller undervisar i engelska vid den fackspråkliga fakulteten vid Handelshögskolan i Köpenhamn. Hon har doktorsexamen med inriktning på linguistic criticism från University of East Anglia (UK). 1989 publicerade hon The Textlinguistic Omnibus, en pedagogiskt inriktad översikt över textlingvistisk metod. Här presenterar hon ett urval pedagogiskt relevanta textlingvistiska kategorier.