TÜRK YARATILIŞ MiTOLOJiLERiNDEKi FARKLILIKLAR (FARKLI UNSURLAR) - Celil Arslan (Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2000)
İslamiyet öncesi Türk hayatl üzerinde araştırma yapan bilim adamları, Türk inançlan ve dinleri üzerinde de duruıuşlardır. Onların yaşayışlaruıa tesir eden dini inanış ve uygulamalan açıklamaya ve yorumlamaya çalışmışlardır11