ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ІНОЗЕМНОГО КАПІТАЛУ НА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ВІТЧИЗНЯНИХ БАНКІВ - Т. Д. Гірченко; О. О. Стороженко (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2014)
У статті проаналізовано вплив світової фінансової кризи на процеси, що пов'язані з рухом капіталу, основні тенденції діяльності іноземних банків в Україні, динаміку поширення іноземного капіталу в Україні за останнє десятиріччя, структурні зміни конкурентного середовища у банківському секторі, зміну структури ринку банківських послуг, розподіл банків з іноземним капіталом за країною походження капіталу, причини виходу іноземного капіталу з країни у посткризовий період. У результаті проведеного дослідження запропоновано можливі напрями формування конкурентоспроможності вітчизняних банків під впливом іноземного капіталу.