До питання про кількісний вимір праць М. Г. Попруженка (1866-1944) - О. Д. Макміллан (Vìsnik Odesʹkogo Nacìonalʹnogo Unìversitetu: Bìblìotekoznavstvo, Bìblìografoznavstvo, Knigoznavstvo, 2014)
У статті подано аналіз основних джерел, що містять відомості про кількість праць слов’янознавця М. Г. Попруженка, професора Новоросійського та Софійського університетів. Поєднавши дані цих джерел, автор подає характеристику інтелектуальної спадщини вченого. Визначено загальну кількість його публікацій, представлено їх класифікацію, окреслено коло основних видань, що публікували праці Попруженка, та прослідковано їх появу по роках.