Læselog som middel til dybdelæring - Lisbeth Lunde Frederiksen (Dansk Universitetspaedagogisk Tidsskrift, 2011)
Denne artikel handler om læseloggen som et pædagogisk redskab til at facilitere dybdegående læringsstrategi, kreativ forståelse, distribueret kognition og som udgangspunkt for en reel dialogisk aktiverende undervisning. Argumentationen baseres på konstruktivistisk læringsteori i et sociokulturelt perspektiv og på Ramsdens teori om overfladestrategi og dybdestrategi i tilegnelse af fagligt stof.