Bir Sivil Toplum Kuruluşunda Bilgi ve Belge Merkezi Örneği Olarak Konrad Adenauer Vakfı ve Projeleri Kütüphanesi - Cüneyt Örkmez (Bilgi Dünyası, 2001)
Sivil toplum örgütleri, çalışma ve örgütlenme ciddiyetleri ölçüsünde organize olmuş bilgi kullanımına gereksinim duyarlar. Bu örgütler gelişmekte olan demokrasilerin vazgeçilmezleri oldukları gibi, bilgi toplumunun oluşumunda da etkindirler. Konrad Adenauer Vakfı, bir sivil toplum kuruluşu olarak iş birliğine girdiği Türk ortakları ile geniş bir etkinlik alanı içerisinde, ülkemizin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel gelişimine yardımcı çalışmalar yapmakta; çalışmalarını ve etkinliklerini yayın yoluyla bilgi kullanıcılarının hizmetine sunmaktadır. Bu makale, Konrad Adenauer Vakfı ve Projeleri Kütüphanesinin oluşumunu ve hizmet sürecini açıklamaktadır.