OBIECTUL INFRACŢIUNII PREVĂZUTE LA ART.173 CP RM - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2015)
În cadrul prezentului articol analizei este supus obiectul infracţiunii de hărţuire sexuală. Inter alia, autorul formulează definiţia conceptelor de inviolabilitate sexuală şi de libertate sexuală şi stabileşte situaţiile particulare în care aceste valori sociale şi relaţiile sociale aferente sunt proteguite prin incriminarea faptei infracţionale prevăzute la art.173 CP RM. Concomitent este studiat obiectul juridic secundar al infracţiunii de hărţuire sexuală în corelaţie cu acţiunea principală, dar şi cu acţiunea secundară din conţinutul laturii obiective a componenţei de infracţiune analizate. Cuvinte-cheie: obiect al infracţiunii, hărţuire sexuală, viaţă sexuală, libertate sexuală, inviolabilitate sexuală, onoare, demnitate, reputaţie profesională.