Історія військової медицини та її роль у патріотичному вихованні українських військових медиків - M. I. Badyuk; I. V. Pasko; V. V. Solyarik (Український журнал військової медицини, 2023)
Мета статті спрямована на комплексний аналіз матеріалів навчальної дисципліни з історії військової медицини та визначення її ролі в реалізації освітнього процесу, який поєднує навчальний, науковий і виховний компоненти. Особлива увага акцентується на історико-патріотичному напрямку освітньої діяльності в Українській військово-медичній академії (УВМА).