Sprawozdanie z III Sympozjum z cyklu Ludzie Książki Pomorza Zachodniego - Przemysław Garlicki (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2016)
Dnia 14 maja 2015 r. w Książnicy Pomorskiej im. Stanisława Staszica w Szczecinie odbyło się III sympozjum z cyklu Ludzie książki Pomorza Zachodniego zorganizowane przez Książnicę Pomorską oraz Okręg Zachodniopomorski Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich. Celem sympozjum było zarówno przybliżenie słuchaczom postaci zasłużonych bibliotekarzy, redaktorów oraz innych osób związanych z książką na Pomorzu Zachodnim, jak i prezentacja działalności regionalnych wydawnictw. Artykuł relacjonuje przebieg sympozjum oraz przedstawia problematykę referatów.