Primenjena etnomuzikologija: istorijski i savremeni pristupi - Marija Dumnić (Etnoantropološki Problemi, 2016)
Klisala Harrison, Elizabeth Mackinlay and Svanibor Pettan (eds.) 2010. Applied Ethnomusicology: Historical and Contemporary Approaches. Newcastle: Cambridge Scholars Publishing