YAYGIN BEYAZ NOKTA LEZYONLARI BULUNAN ANTERİOR DİŞLERİN ESTETİK REHABİLİTASYONU: 1 OLGU SUNUMU - Nurhan Özoğlu; Ali Rıza Çetin (Selcuk Dental Journal, 2022)
Mine demineralizasyonu ve beyaz nokta lezyonları, ortodontik tedavi sırasında, yetersiz ağız hijyenine bağlı bakteri plağına uzun süre maruz kalınmasından dolayı ortaya çıkabilir. Bu olgu sunumunun amacı, ortodontik tedavi sonrası ön dişlerinde demineralizasyon alanları oluşmuş olan ve eski dolgularından memnun olmayan hastanın dişlerinin tedavisini aktarmaktır. Sağlıklı, 20 yaşında kadın hasta kliniğimize ön dişlerinin görünümünden şikayetçi olduğunu belirterek başvurdu. Klinik ve ragyografik muayeneler sonucunda; hastanın eski kompozit restorasyonlarının altında sekonder çürükler ve kole bölgelerinde yaygın beyaz nokta demineralizasyon alanlarının bulunduğu görüldü. Beyaz nokta lezyon bölgeleri için rezin infiltrasyon yöntemi uygulandı. Ancak demineralizasyon alanlarının derin oluşu ve hastanın hızlı estetik beklentileri göz önüne alınarak, estetik rezin kompozitler ile restorasyonlara karar verildi. Eski rezin restorasyonlar kaldırılarak estetik olarak yenilendi. 10 gün sonra kontrol seansında estetik ve fonksiyonel olarak hastanın beklentilerinin karşılandığı gözlemlendi.