Мемлекеттік қызметшілердің кәсіби және психологиялық мәдениеті - А. Zh. Аyaganova; А. B. Тurgazy (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2021)
Мақалада мемлекеттік қызметшілердің кәсіби және психологиялық мәдениеті қарас- тырылады. Жаңа реформаларды енгізу, азаматтық қоғам қалыптастыру және халық пен мемлекет арасындағы өзара іс-қимыл сипаты мемлекеттік қызметшілердің қызмет тиімділігінен тәуелді болып табылады. Сонымен қатар мемлекеттік басқару жүйесінің тиімділігі мемлекеттік қызметшілердің кәсіби-тұлғалық қасиеттеріне және беделіне де байланысты екені анық. Осы орайда қазіргі таңда жаңа формациядағы мемлекеттік қызметші қалыптастыруда олардың имиджімен тікелей байланысты кәсіби және психологиялық мәдениетін негіздеу өзекті мәселелердің бірі болып табылады.