Medieinstitusjoner som forskningsfelt: tendenser i norsk kringkastingsforskning - Trine Syvertsen (Norsk Medietidsskrift, 1999)
Medievitenskapelig institusjonsforskning har utviklet seg voldsomt de siste tretti årene. Fortsatt har imidlertid dette området en tydeligere status som undervisningsområde, enn som forskningsfelt. I denne artikkelen trekker jeg opp noe av bakgrunnen for dagens forskning på medieinstitusjoner, og diskuterer spesielt hva som kjennetegner de siste 20 årenes forskning på kringkastingsinstitusjoner i Norge. I hvilken grad gir denne forskningen et godt grunnlag for å møte en endret medievirkelighet, preget av konvergens og fragmentering?