Miejsce animacji kulturalnej w działalności polskich i rosyjskich lokalnych ośrodków kultury po przełomie ustrojowym (na wybranych przykładach) - Victoria Dunaeva (Adeptus, 2013)
The place of cultural animation in the activity of Polish and Russian local institutions of culture after the fall of communism (selected examples)