Антивірулентні властивості похідного адамантану 4-(адамантил-1)-1-(1-амінобутил) бензолу щодо Pseudomonas aeruginosa - Nataliia Humeniuk; Nina Vrynchanu; Liubov Zelena; Liudmyla Ishchenko; Tetiana Bukhtiarova; Elena Vazhnichaya; Iryna Boiko (Innovative Biosystems and Bioengineering, 2023)
Проблематика. Pseudomonas aeruginosa – опортуністичний патоген, що характеризується високим рівнем вірулентності та віднесений до патогенів із критичним рівнем пріоритетності щодо необхідності розробки нових антимікробних препаратів. Вплив на фактори вірулентності є одним із перспективних напрямів створення антимікробних препаратів.