Kontinuiteter i spill<subtitle>Om habitusdannelse og institusjonelle baner ved Musik-Konservatoriets elevkonserter</subtitle> - Anders Førisdal (Studia Musicologica Norvegica, 2022)
Artikkelen drøfter elevkonsertene ved Musik-Konservatoriet i Kristiania i perioden 1885–1896 med tanke på studentenes habitusdannelse og institusjonelle baner. Sentralt i diskusjonen står Lindeman-slektens posisjon i norsk musikkliv og relasjonen til tradisjonen etter J. S. Bach, den såkalte «gylne linje». Konsertene betraktes med et diskursanalytisk blikk, hvor elevenes repertoar og konsertenes form spiller en viktig rolle. Forfatteren argumenterer for at Konservatoriet gjennom sine elevkonserter iscenesetter sin egen tradisjon ved å knytte sammen en rekke forskjellige diskursive nivåer med bånd til historien, kongehuset og institusjonens egen fremtid.