DERGİ TASARIMINDA TİPOGRAFİ: TSE ÖNCÜ ÇOCUK DERGİSİ ÖRNEĞİ ÜZERİNE BİR İNCELEME - Emir Fidan; Mehmet Emin Kahraman (Akademik İncelemeler Dergisi, 2019)
Bu çalışmada üç aylıkbir süreli yayın olan Türk Standartları Enstitüsü Öncü Çocuk Dergisi,tipografik özellikleri bakımından incelenmiştir. Yapılan çalışmada, tipografiköğelerin görsel iletişime olan etkilerini ortaya koymak amaçlanmış ve bukapsamda söz konusu tasarım problemleri ile çözüm önerileri ele alınmayaçalışılmıştır. İncelenen dergi dahilinde, grafik iletişimin başlıca öğesi olantipografi ile ilgili olarak okunurluk, yazı hiyerarşisi, font seçimi, bloklamagibi unsurlar üzerine tartışılmıştır.Verilerin nitel olarakdeğerlendirildiği bu betimsel çalışmada örneklem olarak derginin 2016 yılısayıları seçilmiştir. Çalışmanın sonuç kısmında derginin tasarımında tespitedilen bulgulara yönelik öneriler getirilmiştir.