Toplumsal Norm, Ahlak ve Din - Selim EREN (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2007)
Birey ve toplum hayatının oluşumunu/devamını sağlayan çeşitli değerler, nor.mlar ve kurumlar bulunmaktadır. Ahlak ve din de bu çerçevede toplumsal Işlev gören unsurlar arasında yer almaktadır. Bu . çalışmada, toplumsal norm un birey ve toplum üzerindeki etkisi, ahlak ve dinin norm oluşturma bakımından benzer ve farklı yönleri tartışılmıştır. Son olarak, İslam ahlak sistemi norm oluşturma açısından .ele alınmış ve ahiakın sonraki nesillere aktarılması ·konusun,a kısaca değinilmiştir.