پیامدهای تنفر از برند در استفاده کنندگان از پوشاک ورزشی - محمد حسن عبداللهی; حسین زارعیان; سجاد غلامی; علی ابوالحسینی (مطالعات روان‌شناسی ورزشی, 2021)
هدف پژوهش حاضر بررسی پیامدهای تنفر از برند در استفاده کنندگان از پوشاک ورزشی بود. روش پژوهش، توصیفی-همبستگی و از نظر هدف، کاربردی بود که به ‌شکل میدانی انجام و استفاده کنندگان از پوشاک ورزشی جامعة آماری بود. نمونة آماری پژوهش حاضر 360 نفر بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه های استاندارد تنفر از برند هگنر و همکاران (2017)، پرسشنامة اجتناب از برند رومانی و همکاران (2012)، پرسشنامة کاهش یا توقف حمایت از برند گریگوری و فیشر (2006)، پرسشنامة تبلیغات منفی دهان به دهان تامسون و همکاران (2012)، پرسشنامة شکایت از برند گریگوری و فیشر (2006) و پرسشنامة انتقام از برند رومانی و همکاران (2012) بود. جهت روایی ترجمه از روش روایی ترجمه پیشرو–پسرو استفاده شد. روایی صوری و محتوایی به تأیید پانزده تن از اساتید مدیریت ورزشی رسید. همچنین مقدار پایایی پرسشنامه مطلوب برآورد شد. تحلیل نتایج به روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل و اس.پی.اس.اس انجام شد. نتایج نشان داد تنفر از برند به طور معناداری بر اجتناب از برند، کاهش/توقف حمایت، تبلیغات منفی دهان به دهان، شکایت از برند و انتقام از برند تأثیر مثبت دارد. به طور کلی با توجه به اینکه تنفر از برند باعث افزایش پیامدهای منفی بر روی برند می شود، به مدیران پیشنهاد می شود با اتخاذ رویکردهای در مدیریت برند، راههایی را برای مقابله با بحران های اینچنینی مد نظر قرار دهند