Antropologia i literatura: l’ús de Pedra de tartera com a material etnogràfic - Clua i Fainé , Montserrat (Rassegna Iberistica, 2019)
Aquest article recull la comunicació presentada a la Jornada «La dimensió social de la literatura. A propòsit de Pedra de tartera de Maria Barbal», celebrada a Barcelona l'octubre de 2018. L’objectiu és mostrar el valor etnogràfic de la literatura a partir de la meva pròpia experiència docent, on utilitzo obres literàries per ensenyar Antropologia Social i Cultural als meus estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, Espanya). El text està dividit en dues parts. Primer, es fa una breu aproximació a la relació entre Antropologia i Literatura, per posteriorment explicar la utilitat dels textos literaris com a materials etnogràfics complementaris, centrant-me en el cas de l’ús de la novel·la Pedra de tartera per a les classes que faig d’Antropologia dels Pobles d’Espanya.