SİYASAL DEĞERLERİN SEÇMEN DAVRANIŞLARINA YÖNELİK ETKİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - Mehmet Can DEMİRTAŞ (Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2017)
Siyasal değerler, seçmenlerin yaşamları boyu elde ettikleri tecrübeler ışığında gelişen ve geleceklerine ilişkin değerlendirmelerinde göz önünde bulundurdukları önemli bir olgudur. Değer kavramının kapsamının oldukça geniş olması, siyasal değerlerin de birçok farklı alt değer tanımlamasına sahip olmasını sağlamaktadır. Böylelikle siyasal değerler, bireye ait değerler, toplumsal değerler hattında ahlaki inanışlardan ekonomik değerlendirmelere kadar uzanan geniş bir yelpazede değerlendirilebilmektedir.