ORTA TOROSLAR'DA GÜZELSU KORİDORU VE KUZEYİNİN JEOLOJİSİ - Mustafa ŞENEL; Halil DALKILIÇ; İbrahim GEDİK; Mualla SERDAROĞLU; Sait METİN; Kadri ESENTÜRK; A. Sait BÖLÜKBAŞI; Necdet ÖZGÜL (Bulletin of the Mineral Research and Exploration, 1998)
Orta Toroslar'ın güneybatısında yer alan araştırma alanında Anamas-Akseki otoktonu, Antalya napları ve Alanya napı bulunur. Kuzeyden güneye doğru Akseki, Yelekdağı, Oğuz, Tepedağ ve Pimos blokları ile temsil edilen Anamas-Akseki otoktonunun, bölgede, Üst Noriyen?- Resiyen yaşlı dolomit ve kireçtaşları(Menteşe dolomiti, Leylek kireçtaşı), Resiyen- Alt Liyas yaşlı konglomera, kumtaşı ve çamurtaşları (Üzümdere fm.), Orta Liyas-Senomaniyen yaşlı kireçtaşlan (Kurucaova fm.), LiyasDogger? yaşlı dolomit ve kireçtaşlan (Hendos dolomiti, Alıçbeleni fm.), Dogger-Malm yaşlı kireçtaşlan (Çamkuşağı fm.), Malm yaşlı kireçtaşlan (Akkuyu fm., Karlığın fm.), Malm- Alt Kretase yaşlı kireçtaşlan (Belaları fm.), Alt Kretase yaşlı kireçtaşlan (Akseki kireçtaşı), Berriasiyen yaşlı kireçtaşlan (Susuzkır fm.), Kampaniyen-Mestrihtiyen yaşlı kireçtaşlan (Seyran dağı kireçtaşı, Dumanlı fm.), Daniyen yaşlı olistostrom (Çamlıdere olistostromu), Üst Paleosen- Orta Eosen yaşlı kireçtaşı, kumtaşı, kiltaşı ve konglomeralar (Ibradi grubu),Üst Paleosen-Alt Eosen yaşlı kireçtaşlan (Çetmi kireçtaşı) ile Orta Eosen yaşlı kumtaşı ve konglomeraları (Gümüşdamla fm.) yüzeylenir. Anamas-Akseki otoktonu ile Alanya napı arasında yaklaşık doğu-batı yönünde dar bir koridor boyunca yüzeylenen Antalya napları, yapısal ve stratigrafik özelliklerine göre, Üst Triyas - Üst Kretase kayalarından oluşan ve Aygırdere (Kasımlar fm., Karasay kireçtaşı, Kepezbeleni fm.) ile Güzelsu istifeleriyle (Kasımlar fm., Kayabükü fm., Gören fm., Keçili fm.) temsil edilen Çataltepe napı; Alt Triyas - Üst Kretase kayalarından oluşan ve Alakırçay (Akıncıbeli fm, Karadere fm., Çandor fm., Keçili fm.) ile Hocaköy(Halobia'lı kireçtaşı, Hocaköy radyolariti, Keçili fm.) istifleriyle temsil edilen Alakırçay napı; Üst Kambriyen-Üst Kretase kayalarından oluşan ve Katrandağı (Çukurköy fm., Akıncıbeli fm., Günlük fm., Katrandağı kireçtaşı, Keçili fm.), Kavzandağı (Seydişehir fm.,Güneyyaka fm., Çukurköy fm., Akıncıbeli fm., Günlük fm., Kavzandağı fm., Keçili fm.) ile Gündoğmuş (Seydişehir fm., Bozsenir fm., Güneyyaka fm., Kızılbağ fm., Akıncıbeli fm., Sinektepe fm.,) istifleriyle temsil edilen Tahtalı dağ napı olarak bölümlendirilmiştir. Genelde Mesozoyik boyunca Çataltepe napı pasif kıta kenarı; Alakırçay napı havza; Tahtalıdağ napı ise kıyı ötesi platform alanlarını temsil etmiştir.