Využití žánrů v odborném a akademickém psaní - Paula Gibson; Pavlína Příbramská (ACC Journal, 2015)
Cílem tohoto článku je ukázat používání různých žánrů psaní, vytvořených pro anglický jazyk pro zvláštní účely (ESP) a systémovou funkční lingvistiku (SFL). Tyto mohou být aplikovány ve výuce odborných předmětů a předmětu akademického psaní. Z důvodu nedostatku praktických zkušeností, mají mnozí studenti malé povědomí o obchodní korespondenci, protože dosud nebyli dostatečně obeznámeni s pracovním prostředím. Kromě toho se také potýkají s různými písemnými úkoly při studiu na vysoké škole v anglickém jazyce. Autoři ukazují, jak lze jednotlivé žánry prakticky aplikovat ve výuce psaní.