Sagorijevanje na poslu i socijalna podrška : istraživanje među vjeroučiteljima Splitske metropolije i Zadarske nadbiskupije - Nenad Palac; Gina Šparada; Jadranka Garmaz (Bogoslovska Smotra, 2024)
Rad se temelji na istraživanju više od dvjesto vjeroučitelja iz ukupno pet južnih (nad) biskupija. Cilj istraživanja bio je ispitati podložnost vjeroučitelja sagorijevanju na poslu, istražiti razinu socijalne podrške koju percipiraju te ispitati koje teme priželjkuju za obradu na stručnim skupovima. Vjeroučitelji su slobodno i anonimno pristupali ispitivanju za vrijeme odvijanja stručnog skupa 2023. godine u organizaciji AZOO-a, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i pet (nad)biskupijskih katehetskih ureda. Dobiveni materijali analizirani su pojedinačno pri čemu su prikupljani podatci o samoprocjeni sagorijevanja na poslu i socijalnoj podršci od strane ravnatelja, katehetskog ureda i bračnog partnera. Rezultati su izneseni na anoniman i zbirni način. Korištene su metode deskriptivne i inferencijalne statistike. Na temelju rezultata istraživanja razvidno je da vjeroučitelji pet južnih (nad)biskupija ne pokazuju zabrinjavajuće količine stresa na poslu i da osjećaju zadovoljavajući razinu socijalne podrške ravnatelja, katehetskog ureda i partnera.