Випарювання рідин при низьких температурах - Ярослав Вячеславович Радовенчик; Тамара Володимирівна Крисенко; Максим Володимирович Побережний (Вісник Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»: Серія «Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження», 2021)
В роботі приведені результати дослідження ефективності використання матеріалів з капілярними властивостями в процесах інтенсифікації випаровування для концентрування чи кристалізації розчинів. Показано, що вже при температурах довкілля близьких до 0 °С спостерігається значне прискорення процесу випаровування при використанні простого інтенсифікатора у вигляді смужок тканини. Відмічено зниження ефективності інтенсифікатора при підвищенні температури рідкої фази  при постійній температурі навколишнього середовища. Досліджено умови ефективного використання матеріалів з капілярними властивостями в досить перспективних для впровадження в промислових масштабах простих за конструкцією, низьких за загальною вартістю процесу обробки води,  без значних затрат енергії установках для  концентрування чи кристалізації розчинів.