روش هاى مطالعه دیرینه سیلاب در ژئومورفولوژى رودخانه ‏اى - رضا اسماعیلی; محمدمهدی حسین زاده (اطلاعات جغرافیایی, 2009)
استفاده از داده ‏هاى زمین‏ شناسى با توجه به پیشرفت هاى اخیر در هیدرولوژى دیرینه سیلاب، به عنوان مکملى براى نگرش هاى هیدرولوژیکى متداول مورد نیاز است. به علت وجود ابهامات در استفاده صرف از آمار کاربردى در مطالعات سیل، استفاده از داده‏ هاى زمین‏ شناسى مانند رسوب ‏شناسى، چینه‏ نگارى و ترکیب آنها با علوم دیگر مانند ژئومورفولوژى و هیدرولیک مورد توجه قرار گرفته است. این داده‏ ها اطلاعاتى را از رودخانه‏ هاى بدون ایستگاه هیدرومترى فراهم مى‏ نمایند. همچنین مى‏ توان با استفاده از این داده ‏ها اطلاعات طولانى‏ ترى را از ایستگاه هاى هیدرومترى کسب نمود. مهمترین روش هایى که در این نگرش مورد توجه هستند عبارتند از: روش رژیم جریان رود، شاخص‏ هاى دیرینه تراز، روش توانش جریان رود و روش هاى بوتانیکى (گیاهى).